Житомир-Експрес
регіональний сайт новин

П'ятниця, 26 квітня 06:52
Анонси
В епіцентрі
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімей
У Бердичеві працює Ветеранський хаб для підтримки Захисників та їх сімейВолейбольний клуб «Житичі-Полісся» здобув бронзову сходинку Чемпіонату УкраїниЖитомирська волонтерка закликає містян продовжувати допомагати захисникамПроектна команда «Лабораторії підприємництва» взяла участь у тренінгу з підсилення спроможності громад

Программа телепередач на TVgid.ua.
Все последние новостиУкраины на ukr.net.
Автопродажа Renault для автолюбителей Украины.
http://job.ukr.net/ - вакансии со всей Украины.

4 июня 2015, 16:04

Тетяна Пашкевич: Навіщо Житомирській міській раді газета «Місто»?

Роздратувала ситуація на засіданні міськвиконкому. Сьогодні погоджували мій фінансовий звіт ( КП «Інформаційно-видавничий центр ЖМР»).... за 2014 рік... а це нормально, що вже шостий місяць 2015 року, кому казати «данке шон»? Ну, ок, це вже документально-формальне, не основне... А от забризгати ядом деякі зуміли. Когось цікавить приміщення, когось дотошні, неактуальні до звіту цифри, хтось впевнений, що газету примушують передплачувати, чого немає апріорі, а хтось, напевно, вперше дізнався про підприємство: «А чим ви займаєтеся, хто ви, що ви...»
Тетяна Пашкевич: Навіщо Житомирській міській раді газета «Місто»?
Хтось пропонує, хтось критикує, хтось вихваляє. Але дратує, коли далекі кажуть в яку сторону йти, а самі стоять на роздоріжжі...

Спочатку пройдусь по показникам, потім поясню.
Дохід у 2014 збільшився на 53%. Чистий прибуток втричі більший, ніж у 2013 році. Про минулі роки мовчу - вони були збитковими, незважаючи на те, що друковані ЗМІ користувалися більшим попитом, ніж електронні, що нині навпаки. Податок на прибуток на 45 % більше запланованого. Загалом сплачено до бюджету 443 тис.грн. Я задоволена своєю роботою, бо вдалося за невеликий термін покращити не лише газету, а й фінансові показники.

Обурює, коли мова йде, про те, що навіщо міськраді газета, навіщо підприємству субвенціі - cкажу наступне. Насправді долю комунальних ЗМІ вирішить роздержавлення, то зовсім інша тема, але ми маємо жити сьогоднішнім. Все, що підприємству дають, я про субвенціі - ми повертаємо (ще й більше), тут погоджуюсь. Гроші повертаємо, ще й заробляємо, надаємо робочі місця, тобто платимо зарплати, забезпечуємо житомирян свіжою щотижневою пресою й виходимо в ефір через міське радіо, де доносимо позицію як влади, так і громадян. У 2014 році для органів місцевого самоврядування надано площі у газеті на суму понад 1 млн гривень, якби вони друкувалися за мінімальним тарифом у інших газетах (це і оголошення, регуляторні акти, постанови і т.д, тобто все те, що є обов'язковим для опублікування, бо набирає чинності після друку). Що стосується міського радіо, то надано послуг на суму... Рахуйте самі: в ефір пустили 4707 хвилин, візьмем за хвилину, наприклад, 50 гривень (хоча я впевнена, що хвилина на інших радіо утричі дорожча), виходить нереальний мінімум 235 тис. грн. Загалом без підприємства довелося б раді виплачувати 1,5 млн гривень за рік, аби вони звучали на радіо й були у пресі. Щодо останнього - я не про заходи й подіі, про які ЗМІ й так нашуть, якщо буде інформаційний привід. Я про офіційні документи, які, був випадок, ми друкували на 26(!) сторінок спецвипуском газети.

Насправді я "за" роздержавлення, але потрібно бути у бронежилеті, бути готовим, більш самостійним. А так зване намагання зробити видимість "контролю" над газетою - нікому не потрібне. Є показники, робота, результати - дайте спокійно працювати. Хочете висловити своі думки, давайте проведемо окремо спільну зустріч. А на засіданні міськвиконкому чи сесіях міськради, чи комісіях, радах та ін. вирішувати те, що по справі, а не говорити про погоду й товкти воду в ступі.

Тетяна Пашкевич, ЖИТОМИРСЬКІ БЛОГИ
Погода, Новости, загрузка...